dinsdag 29 september 2020

draadlozemicrofoonshuren.nl in 2020


Het doek is even dicht..

Maar we komen zeker terug !!

Op 6 februari 2020 speelde Koninklijke Utrechtse Studenten Toneel (KUST) nog een prachtige voorstelling in de Utrechtse Stadschouwburg waarvoor ik de draadloze microfoons leverde.

Dat zou voorlopig de laatste voorstelling zijn, want niet lang daarna ging Nederland op slot in de Intelligente Lockdown. De voorstellingen die in de planning stonden voor maart en april, mijn voorjaarspiek met in totaal 15 voorstellingsdagen in 5 weken, werden allemaal geannuleerd en twee gezelschappen schoven de voorstelling door naar de zomerperiode, in de hoop dat het dan zou kunnen.

Als snel werd duidelijk dat de periode met Corona-beperkingen echt wel langer ging duren. Gezelschappen kunnen immers langere tijd niet repeteren en ook de voorstellingen verderop in het jaar worden geannuleerd. Bij de eerste versoepelingen wordt duidelijk dat het in 2020 waarschijnlijk helemaal niet gaat lukken. Amateurgezelschappen hebben uitverkochte zalen nodig om het financieel rond te krijgen en met 30, of zelfs 100 toeschouwers in de zaal is dat niet rond te krijgen.

Wat nog net wel lukt zijn de afscheid-groep 8 musicals van de Ichtus School in Gytsjerk en de Johan Frisoschool in Woerden. In woerden wordt zelfs een feesttent op het schoolplein gezet om het publiek coronaproof naar de voorstelling te laten kijken. En er wordt live gestreamd. Musicalschool Zuilen besluit de voorstelling op te nemen, zodat het mogelijk is de kinderen verspreid over de dag naar het ZIMIHC theater te laten komen.

Na de zomer wordt een cornona-proof voorstelling van studenvereniging Veritas in Utrecht gepland voor oktober in het ZIMIHC theater in Zuilen en ook het Rijnlandscollege in Wassenaar durft het aan en wil in december een voorstelling spelen in de enorme aula van de school, gevolgd door Eccola uit Schiedam die bekijkt of zij op 30 december Corona-proof in Theater aan de Schie kunnen spelen.  

Dan komen er op 28/29 september extra beperkende maatregelen om de tweede golf Corona-infecties te remmen. Groepen moeten terug naar 30 personen...

Drama ? Ja, dat is het beslist, maar gelukkig niet het einde. Zodra het weer mag gaan we weer helemaal los ! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten