donderdag 29 november 2018

Seizoen 2018-2019 draadlozemicrofoonshuren.nl

Seizoen 2018-2019:

Samenvatting:

Eind 2019 sluit ik 2019 af met een mooi totaal van 61 voorstellingsdagen, waarbij in totaal 941 acteurs zijn voorzien van een draadloze microfoon. Meest jaarlijks terugkerende gezelschappen en enkele nieuwe klanten. Verbruik: pakweg 800 AA-batterijen, zo'n 60 meter Leukoplast, 20 meter Blenderm, drie flesje alcohol 70% en een paar rollen wattenschijfjes. Er zijn maar een paar microfoontjes gesneuveld en vervangen, de zenders in de 500 MHz band zijn nu zo'n 8 jaar oud en hebben groot onderhoud gehad, maar twee beltpacks geven storing waardoor de twee reservezenders nu permanent in gebruik zijn. De vervanging van een 500 MHz quad ontvanger door een nieuwe 600 Mhz Quad ontvanger + zenders staat in de planning, zodat ik weer een paar 500 MHz zenders op reserve heb. 


Door het jaar:

November 2018:

Begin november speelde Toneelvereniging Micro in Schouwburg Theothorne in Dieren de voorstelling  "Gezinsuitbreiding" Een bijzonder jaar voor Micro, want ze bestaan 50 jaar !
Een heerlijk blijspel met de nodige misverstanden en verrassende ontwikkelingen. 

Voor draadlozemicrofoonshuren.nl is deze schouwburg bekend terrein, want naast Micro speelt ook Podiumscool  speelt hier de jaarlijkse producties. Ook dit jaar verzorgde ik naast de inzet van mijn draadloze sets van MIPRO ook de geluidsregie waarbij mijn Behringer X32 weer goed van pas kwam. Op donderdag hebben we een generale met techniek gedaan, als voorbereiding op de twee  voorstellingen in het weekend.

Als altijd had Micro de catering weer perfect op orde en was het reuze gezellig !
In de tweede week van november kwam Muziektheatergroep Margootje naar het Icoontheater in Amersfoort voor hun jaarlijkse muziektheatervoorstelling. Ooit stond Margootje te boek als theaterkoor en huurde het acteurs in om het verbindende verhaal in de voorstelling te spelen, inmiddels spelen de leden dat verhaal zelf. Margootje speelt altijd een erg vermakelijke voorstelling met schitterende liedjes binnen het gekozen thema. Dit keer speelde het in een bejaardentehuis waarin zich een moord en een spannend who-done-it verhaal afspeelt.

Waar nodig zijn de liedjes prachtig gearrangeerd naar meerstemmig koor.
Ook hier mocht ik naast de draadloze techniek de geluidsregie voor rekening nemen, erg leuk !Eind november speelde Muziektheater Totaal uit Amersfoort in Theater de Lieve Vrouw de voorstelling"Queen of the Mist" het dramatische verhaal over Annie Edson Taylor, de vrouw die zich in een wijnvat van de Niagara waterval liet storten en het overleefde. Ze hoopte er rijk mee te worden, maar dat werd een grote teleurstelling. Prachtig drama, met schitterende muzikale begeleiding door een live kwartet, bestaand uit vleugel, viool, cello en klarinet/sax.
Voor deze productie gebruikten we 18 draadloze units van MIPRO om de dialogen en solo's te versterken. Voor de geluidregie gebruikten we twee mengtafels, de Behringer X32 om de 18 vocals als pre-mixed signaal door te geven aan de tweede tafel: de Midas M32 waar ook het combo op werd geregeld. lees ook het stukje in "de stad Amersfoort" over deze productie.
Begin februari speelt Totaal deze voorstelling nog een weekend lang in hetzelfde theater !5 t/m 7 december was ik weer te gast bij het Jac.P.Tthijssecollge in Castricum, deze cultuurschool biedt de leerlingen de mogelijkheid om als examenopdracht een complete theaterproductie te maken. van concept tot script, van ontwerp tot decor, de aankleding, de organisatie van het repetitieproces tot en met het regelen van de techniek, alles wordt gedaan en gemaakt door de leerlingen. Het resultaat was weer verbluffend goed ! Alle 11 acteurs werden voorzien van een draadloze microfoon, een medeleerling debuteerde als geluidstechnicus: erg leuk !

14 en 15 december speelde Tubantia de jaarlijkse galavoorstelling in het Wilminktheater in Enschede.
In de loop der jaren, (ik voorzie dit gezelschap al zo'n 8 jaarop rij van draadloze microfoons), is het repertoire verschoven van traditioneel toneel naar muziektheater, waarbij inmiddels een complete band voor de begeleiding zorgt. Dit jaar een grote cast van 16 acteurs/zangers die allemaal zijn voorzien van een draadloze microfoon. Als altijd weer fantastische catering  en erg gezellig, ook met de vaste technici van het theater.

Voor het eerst: een kerstconcert ondersteund met draadloze techniek. In de Oosterkerk in Zeist, werd een mooie kerstvoorstelling gezongen en gespeeld, waarbij koorzang, vertelling en toneelspel elkaar afwisselden. Het ging hier met name om 5 de kinderen, door ze goed verstaanbaar te maken door deze licht bij te versterken. 17 december hebben we gerepeteerd en de uitvoering was op 22 december, met tjokvolle kerk aan publiek.

1 t/m 3 februari 2019 speelde Muziektheater Totaal  de tweede serie voorstellingen van Queen of the Mist in Theater de Lieve Vrouw opnieuw 19 draadloze units aan het werk voor de acteurs, met gescheiden mengtafels voor combo en vocals. Heerlijk werk !

Ook het Koninklijk Utrechtsch Studenten Toneel was weer van de partij dit seizoen met hun jaarlijkse voorstelling. in de Stadsschouwburg van Utrecht. Een bijzonder lastige locatie vanwege de beperkte en sterk versnipperde frequentieruimte. Toch is het weer gelukt om 18 units storingsvrij in de lucht te hebben voor een prachtige voorstelling. Op 7 februari speelde de cast van het Koninklijk Utrechtsch Studenten Tooneel in de hun jaarlijkse theaterproductie. Dit jaar koos het gezelschap voor een nog jonge musical uit 2016: Dear Evan Jansen. Een prachtig verhaal over Evan, een erg onzekere jongen die verstrikt raakt in een ongelukkige samenloop van omstandigheden en misverstanden in zijn omgeving waarmee hij denkt wel mee te moeten gaan... Het lijkt dé manier om de positieve aandacht te krijgen die hij zo mist en het levert zelf een prille liefde op. Het ontspoort echter volledig.. waardoor jij uiteindelijk zichzelf vindt en zijn onzekerheid overwint. De rol van social media met viraal gaande berichten is ontzettend mooi vormgegeven: bewegende projecties mét geluid op de afdoeking van achterwand en zijtonelen maakten de virtuele wereld overdonderend voelbaar. Pracht gespeeld, ijzersterke bezetting van de hoofdrollen, prachtige enscenering in een verder minimalistisch decor met krachtig audiovisueel "geweld". Top ! Draadlozemicrofoonshuren.nl was er bij met 18 vlekkeloos werkende draadloze units.

Begin maart speelde de dramaklas van International school Utrecht In het ZIMIHC Theater Zuilen de musical "Hamilton" Een prachtig verhaal over de strijd om de politieke macht in de periode dat de USA zich verenigt nadat het zich vrijmaakte van Groot Brittannië. Alexander Hamilton speelde een belangrijke rol in die periode, en toch is deze founding father vrijwel vergeten...
Diep respect voor de professionaliteit waarmee de school de leerlingen faciliteert om theaterervaring op te doen. En niet alleen theaterervaring. Muziek, dans en drama staan stevig op de kaart bij ISUtrecht, echt geweldig ! We hebben 20 draadloze microfoons ingezet bij deze productie en dat werkte -na wat correcties tijdens de repetities- weer vlekkeloos tijdens de voorstellingen met publiek.
https://www.isutrecht.nl/…/who-lives-who-dies-who-tells-yo…/

Op 15 en 6 maart maakte ik een bijzonder verrassende eigen productie mee van Toneelgroep WIK Barneveld in het Schaffelaartheater Barneveld. Ik kan er niet veel over vertellen omdat deze voorstelling het beslist verdient om vaker gespeeld te worden ! Wat ik wel kan verklappen is dat deze voorstelling het publiek in totale verwarring de pauze in stuurt Is het een escape-game, een gijzelingsdrama ? Na de pauze wordt pas duidelijk wat er tussen de 12 personages speelt en ontvouwt zich het thema waarop deze voorstelling is gebaseerd. Erg indrukwekkend. Bijzonder: de voorstelling is ontstaan uit improvisaties rond het thema en vervolgens door schrijver en regisseur Susannah Iseger in een script vastgelegd. (www.susannahiseger.nl). Prachtig geschreven, prachtig gespeeld !
Draadlozemicrofoonshuren.nl was er weer bij, met 12 draadloze microfoons en dat werkte weer perfect
17 en 18 mei erg lekker bezig in Brabant ! Bright Voices speelt in Vught in de theaterzaal van de Engelenburg Vanavond voorstelling ! https://www.brightvoicesvught.com/

Eind mei speelden leden van de Studenten Toneelgroep Amsterdam een locatievoorstelling op de voormalige rolschaatsbaan in de NDSM-Loods te Amsterdam, tevens de examenopdracht voor de regisseur, Jan de Beer. Wat een gave plek ! Niets meer dan een grote betonnen vloer met minimaal decor, alles ligt in het zicht, ook de techniek, geen verduistering. Verbluffend theatraal in al zijn eenvoud, schitterende productie !

Van de site:
Onder regie van Jan de Beer spelen twaalf studenten de locatievoorstelling ‘Picknick op het Slagveld’, geschreven door Fernando Arrabal. Het stuk speelt zich af binnen de kaders van het concept ‘oorlog’ en legt de absurditeiten bloot die binnen dit concept opgesloten zitten. Op 29, 30 en 31 mei zal ‘Picknick op het Slagveld’, een voorstelling die u zal laten lachen, verrassen en verwarren, te zien zijn in de NDSM Fuse.

Bekijk HIER  de foto's !  


Wat verder volgde: 1 en 2 juni Amersfoort theater De Lieve vrouw met Amersical, 5 t.m 7 juni Wassenaar met de musical van het Rijnlands College, 15 juni speelden de lesgroepen van Musicalschool Zuilen de eindpresentatie in ZIMIHC theater in Zuilen, 19 t/tm 23 juni de allerlaatste voorstellingen van Podiumscool Dieren in Theotorne, waar ik ook weer de geluidsregie van mocht verzorgen, 27 juni wassenaar, 30 juni naar Zeist voor de kindervoorstelling van KWAST in het openluchttheater in de slottuin, 1 en 2 juli weer te gast in het heerlijke theater van Hakim voor de afscheid groep 8 musical van de Bos en Duin school. 5 t/m 7 juli Goudse schouwburg met Iris Performing Arts, 9 juli Ichtusschool Gytsjerk, 12 t/m 14 juli Stadsschouwburg Utrecht met UVST/Concordia die een prachtige lustrum voorstelling speelden met een enorme cast van reunisten, 15 juli Woerden weer de Johan Frisoschool, 15 september Odeon Zwolle met de finale van Theatersport Oost Nederland, 25 t/m 28 Amsterdam Zuid, Zonnehuis met De Man van La Mancha door de Theaterrepubliek. 31 okt en 1 november speelde MICRO de jaarlijkse voorstelling inTheotorne, eind november weer in Amersfoort met Margootje, 9 t/m 11 december Castricum met de daramklas van het Jac P Thijssecollege, 13 en 14 december Tubantia in het Wilminktheater te Enschede en 30 december Eccola met een Scrooge-achtige voorstelling. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten