donderdag 12 januari 2023

 Seizoen 2022/2023


Bron: Door Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM - This message is number 23312 in the Public Health Image Library (PHIL) of the CDC., Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=86444014

Met het grotendeels verdwijnen van de beperkingen is de periode vlak voor de zomervakantie van 2022, pakweg die laatste 10 weken, een run op theaters ontstaan. Er waren veel gezelschappen klaar om snel te kunnen spelen en draadlozemicrofoonshuren.nl is bij ruim 30 theaterdagen aan repetities en voorstellingen verantwoordelijk geweest voor de draadloze techniek.

Normaliter werk ik als zendertechnicus samen met een FOH-technicus, maar er zijn opvallend veel ervaren theatertechnici vertrokken, waardoor het voor de wél beschikbare technici in flink wat gevallen niet meer mogelijk was om én een combo/band samen met een flink aantal zenders te managen. In die gevallen heb ik met mijn X32 mengtafel de geluidsregie van de draadloze microfoons op mij genomen. Alleen de microfoons, want ik heb geen ervaring met het mixen van live musici :-)

Door deze nood en deugd gedreven heb ik wel kennis kunnen/moeten maken met verschillende software-oplossingen om een voorstelling te programmeren. En daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt :-)

Wat is er na de zomer gebeurd ?

Maniacs:Theatergroep Maniacs speelde op 1 en 2 oktober  "Foxtrot de musical" in het prachtige hagelnieuwe Zuidplein Theater in Rotterdam. Wie kent niet het finalenummer "Dansen op de vulkaan" uit de oorspronkelijke productie uit 1977, ook uitgebracht door "De Dijk" waarin de vraag wordt gesteld of we wel iets uit het verleden hebben geleerd.. Met de huidige ontwikkelingen in maatschappij en wereld is het nummer weer verbazingwekkend actueel.

Toneelvereniging Micro:


Na ruim twee jaar afwezigheid stond Toneelvereniging Micro op zaterdag 8 oktober met het komische blijspel ‘Neem nog een advoKaatje’ op de planken van Theothorne Dieren. Onder regie van hun nieuwe regisseur Dick van Ooijen.

De broers Dick en Erik Sanders hebben een goed lopend advocatenkantoor. Zij zijn uitgeroepen tot advocatenkantoor van het jaar en daarvoor beloond met een gouden beeld van Vrouwe Justitia. Na het vieren van dit succes ontdekt secretaresse én flapuit Roosje, dat het beeld verdwenen is. Terwijl clientèle van diverse allure in- en uitlopen wordt er door een ‘privédetective’ onderzoek gedaan naar de verdwijning. Niets is wat het lijkt, en zo hoort dat ook in een komisch blijspel :-)

Muziektheatergroep Margootje:

Luister HIER naar het prachtige arrangement van "Lente"

30 oktober In Theater De Lieve Vrouw heeft Margootje in haar voorstelling 'Weet je nog?' teruggeblikt op 18 jaar Margootje onder leiding van oprichter en artistiek leider Ben Groenendijk. Verschillende toppers uit het forse repertoire kwamen langs met nieuwe nummers, gegoten in een voorstelling met verbindende spelscenes met als rode draad: afscheid. Hoe toepasselijk. Ben is een meesterarrangeur, die op fantastische wijze meerstemmige bewerkingen maakt van klassiek kleinkunstrepertoire. Samen met huistechnicus Frans Wachelder deden we de geluidsregie voor Piano en  11 draadloze microfoons. Dit gezelschap heeft echt een prachtige koorbalans, waardoor het gehele koor draadloos bijversterkt kon worden. In veel gevallen is dit niet verstandig omdat je dan te veel individuele stemmen hoort, en de gemengde koorklank verdwijnt. Margootje kan dit.

De Theaterrepubliek:


volgt

Stichting IPAproducties:

volgt

Toneelgroep Tubantia:


volgtGeen opmerkingen:

Een reactie posten