Chris Corbier is de zendertechnicus achter www.draadlozemicrofoonshuren.nl
Mijn werk als zendertechnicus is voortgekomen uit mijn eigen theatergeschiedenis bij de Muziektheater Amersfoort waar ik 7 jaar lang lid was van de cast en in een prachtige serie producties speelde als zanger/acteur. De laatste productie waarin ik meedeed was "De Man van La Mancha" waarin ik de hoofdrol van Don Quichotte mocht spelen. Met de geboorte van onze dochter Jitte in het vooruitzicht en een op til staande verhuizing naar Woudsend eindigde mijn actieve rol in de cast, maar ik kon mij geen mooier afscheid van het podium wensen. Ik was al zendertechneut van Totaal ben dat gebleven. Sinds die tijd ben ik ook de vaste geluidsman en geluidsregisseur voor dit gezelschap.
Theater maken heeft iets magisch. Een verhaal tot leven brengen met een hele groep mensen is één van de mooiste dingen die je kunt doen. Op een podium in het licht gaan staan en je ding doen is bovendien een machtig waardevolle leerervaring waarvan je je hele leven profijt hebt.
Theater maken heeft iets magisch. Een verhaal tot leven brengen met een hele groep mensen is één van de mooiste dingen die je kunt doen. Op een podium in het licht gaan staan en je ding doen is bovendien een machtig waardevolle leerervaring waarvan je je hele leven profijt hebt.
Als zendertechnicus geniet ik dan dan ook met volle teugen als ik "de magie van het theater" aan het werk zie bij Totaal en alle andere gezelschappen die ik als zendertechnicus ondersteun.
Ik zorgde bij Totaal altijd al voor de inhuur van de draadloze microfoons voor de producties. Voor een grotere reeks voorstellingen heeft de muziekgroep uiteindelijk zelf een set van 16 zendermicrofoons overgenomen van een andere theatergroep waarvoor ik het beheer op mij nam. Om de installatie in korte terug te verdienen verhuurden we de set aan andere theatergezelschappen, waarbij ik als zendertechnicus de verantwoordelijkheid op mij nam om ter plekke alles in goede banen te leiden.
Met de veiling van etherfrequenties voor 4G mobiel internet in het vroege voorjaar van 2013 werd deze apparatuur storingsgevoelig en daardoor onbruikbaar in het theater. Budget voor vervanging was er niet, dankzij de forse bezuinigingen op cultuur.
In die periode kreeg ik het aanbod om als zendertechnicus mét apparatuur mee te reizen in het theatertournee van Stichting Aorta, met de voorstelling "Maria Nunez" Dankzij dit tournee was het mogelijk om zelf te investeren in nieuwe apparatuur. Bovendien kwam ik enige maanden intensief in de leer bij een zeer ervaren geluidsvrouw : Clare Gallagher die mij de vele kneepjes van het vak "zendertechnicus" verder heeft bijgebracht. Een intense, spannende leerperiode omdat per locatie de beschikbare vrije frequentieruimte verschilt en er elke keer weer in zeer korte tijd 11 zenders storingsvrij beschikbaar moesten zijn voor de cast.
Het tournee gaf mij de gelegenheid zoveel ervaring op te doen met de nieuwe apparatuur van Mipro dat ik nu bijna overal in Nederland de gehele set van 16 kanalen storingsvrij kan inzetten.
Inmiddels is deze hobby uitgelopen op serieus werk. Het vak van zendertechnicus is door de frequentieproblemen die we nu hebben en de frequentieveilingen die nog komen weer een echt vak geworden. Theatergeluid moet 100% storingsvrij zijn en met ruim 500 voorstellingen achter de rug heb ik bij de gezelschappen die ik ondersteun het volste vertrouwen in werkwijze én apparatuur opgebouwd. Gezelschappen die mij eenmaal hebben ingehuurd komen stuk voor stuk terug, en ook van de theaters waar ik te gast ben geweest krijg ik aanvragen voor assistentie bij producties waarvoor een groter aantal zendermicrofoons ingezet moet worden.
Daar ligt de toegevoegde waarde van www.draadlozemicrofoonshuren.nl: "geen zorgen over draadloos"
Het is behoorlijk wat werk om een groter aantal zendermicrofoons op afzonderlijke frequenties in de lucht te brengen, bij alle acteurs op de juiste manier de microfoon te plakken en de zender ergens veilig op het lichaam onder te brengen. De zaaltechnicus van het theater waar we te gast zijn heeft hiervoor niet de tijd en meestal ook niet de ervaring om dit in de beschikbare tijd korte voor elkaar te maken. Een aparte zendertechnicus is dan noodzaak en dat is meteen de beste garantie op een goed klinkend resultaat. Ik werk dan ook altijd vanuit een full-service concept: ik neem de complete verantwoordelijkheid voor het functioneren van het draadloze deel van de geluidsinstallatie op mij tot aan het inprikpunt op de mengtafel.
Dus: je bent gewaarschuwd: Wanneer je draadlozemicrofoonshuren.nl inschakelt om van jouw theatervoorstelling een klinkend succes te maken dan is de kans groot dat je daarna niet anders meer wilt :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten