woensdag 30 augustus 2017

Seizoen 2017-2018 is afgerond

Theaterseizoen 2017-2018 is afgesloten !

Het was een druk jaar, met pakweg 80 voorstellingsdagen liep de agenda goed vol.
Enkele voorstellingen moesten zelfs worden uitbesteed aan collega zendertechnici, vanwege dubbele boekingen in bepaalde weekends.

In dit seizoen is weer een nieuwe ACT-7 quad ontvanger met 4 beltpacks van MIPRO aangeschaft. Deze werkt in de 600 MHz en is van het nieuwe type: een super breedband die maar liefst 9 TV banden van elk 8 mHz kan bestrijken. Daarmee kan ik onder elke omstandigheid overal in Nederland deze 4 zenders in de lucht brengen zonder de bestaande sets in de 500 mHz te storen.

Daarmee zijn nu 24 Mipro sets beschikbaar. Daarnaast zijn voor incidenteel gebruik een set van 8 IMG Stageline units beschikbaar (hoog in 600 mHz, en 4 backup setjes in het stukje 800 mHz dat nog bruikbaar is. Deze werken niet op alle locaties, aangezien dit kleine stukje frequentieruimte al vaak in gebruik is door andere apparaten in de buurt.

In de loop van het seizoen heb ik wel gemerkt dat de frequentieruimte die er nog is met steeds meer apparatuur moet worden gedeeld. het wordt druk in de ether. Soms is het echt even goed puzzelen om de apparatuur netjes en storingsvrij in te regelen op een bepaalde locatie.

Binnenkort gaat ook de 700 mHz band onder de hamer. Als compensatie worden een paar kleine stukjes frequentieruimte teruggegeven door daar digitale TV weg te halen. Op welke termijn dat gereed komt is nog niet te zeggen. Hoe dan ook: elke locatie kent zo zijn beperkingen en eigenaardigheden, waardoor het lang niet altijd mogelijk is alle units simultaan in de lucht te brengen.

Ga je in 2018-2019 een mooie voorstelling spelen en heb je daar draadloze microfoons bij nodig ?

Check de beschikbaarheid in de verhuuragenda:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten