donderdag 23 april 2015

16/17/18 April "Oliver" door Theaterschool "De Cast" Enkhuizen.

16/17/18 April "Oliver" door Theaterschool "De Cast" Enkhuizen.

Theaterschool De Cast speelde 3 prachtige dagen de productie "Oliver" in De Nieuwe Doelen te Enkhuizen.

Wat een spektakel... Esther Lagerweij is de inspirator/artistiek leider en directeur van de theaterschool en heeft een kleine 100 cursisten onder haar hoede, van zeer jong tot jong volwassen.
Om iedereen aan bod te laten komen is een logistieke uitdaging van jewelste...

De hoofd- en leidende zangrollen werden gespeeld door een vaste cast van ruim 20 personen, en daaromheen kwamen alle groepen als weeskinderen en dansers aan bod op het podium, tot de jongste groep aan toe. Geweldig..

Glansrol voor Jill, als Oliver, met de prachtig gezongen centrale solo die elke voorstelling nóg mooier werd, maar daarmee doe ik de prestaties van alle anderen meteen te kort, want er zaten zulke mooie magische momenten in deze voorstellingsreeks.


Extra spannend: zowel de FOH-geluidsman (Wouter) als ik waren voor het eerst betrokken bij de productie. Die samenwerking was meer dan goed We hebben drie dagen lang in alle rust kunnen zoeken naar steeds weer kleine verbeteringen. De zaal van "De Nieuwe Doelen" is lastig uit te versterken, maar het publiek heeft er niets van hoeven merken, compliment voor Wouter!

Wat mij elke keer weer raakt is de fantastische sfeer en hechte band binnen de groep (én alle vrijwilligers die zorgen voor schmink, decor, stagemanagement, catering, kleding, rekwisieten, snoep, fris..) Theater maken is het leukste wat je kan doen en het maakt je rijker.

Het laatste applaus was dan ook weer de bekende afschuwelijk wrede mengeling van het vieren van succes en het onafwendbare afscheid.

Ik hou hier van, het was een feest om er bij te zijn !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten