zaterdag 15 augustus 2015

25-26-27 mei Studentoneelvereniging Amsterdam STA met "The Drowsy Chapperone" Compagnietheater Amsterdam

STA (Studenten Toneelvereniging Amsterdam) is een nieuwe klant, en meteen ook vaste klant want ook voor volgend jaar is al gereserveerd :-)

STA staat voor een erg professioneel uitgevoerde productie waar ik ontzettend van heb genoten: "The Drowsy Chapperone" is niet gewoon een inmiddels oubollige begin vorige eeuw musical die al lang door de tijd is ingehaald, maar door een verteller toe te voegen en het tijdsbeeld ironisch te belichten weer helemaal "ingepakt" tot een bijzonder vermakelijk stuk. Knap vormgegeven "excuus" voor lekker "over de top" spel om die fantastische solo's te laten klinken !

"In The Drowsy Chaperone – een succesvolle Broadway musical uit de jaren twintig – zat er cocaïne in je tandpasta en werden zorgen weggespoeld met ‘ijswater’. Charmante gangsters, vertwijfelde showgirls en een verdwaalde latino-lover zorgen voor opvallend drama waarbij vorm soms belangrijker blijkt dan inhoud. Ze schetsen een ongecompliceerd beeld van een wereld die jaren later nog steeds uitnodigt om jezelf erin te verliezen"
Tekst: Bob Martin & Don McKellarMuziek en liedteksten: Lisa Lambert & Greg Morrison
Vertaling: Pitt de Grooth

En wat een verrassing: Vertaler Pitt de Grooth kende ik van vorig jaar van de productie door de Theaterpubliek, en laat daarvan na alloop de hele Cast van in de zaal zitten :-) Leuk om bekende te zien !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten